Hopp til hovedinnholdet

Ble kjent med en jente som sa hun var 16 år. Var i realiteten 13 år. Blitt politianmeldt, hva kan skje?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann. er en gutt på 18 år og lurte på noe. jeg ble kjent med en jente og har sagt til meg at hun er 16 år og hva hun heter og hvor hun bor. Men jeg har ikke møtt noen bekjente av henne siden hun bor med barnevernet. Nå etter en måned så blir jeg ringt og det er noen fra barnevernet som prater, hun jeg var sammen viser seg å hete helt noe annet og er tydeligvis 13 år. da sier barnevernet at de skal forhøre meg med politiet. og at jeg har blitt politianmeldt, hva er det som kan skje? jeg har jo ikke visst noe om dette og det er hun som har lyvet for meg. jeg visste ikke i hvilket emne dette kommer under.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det fremgår av straffeloven § 195 at den som har "seksuell omgang med barn under 14, straffes med fengsel inntil 10 år". Dersom den seksuelle omgangen har bestått av samleie er straffen fengsel i minst 2 år.

 

Dersom villfarelse med hensyn til alder skal utelukke straffeskyld kreves det etter rettspraksis at det ikke er utvist noen uaktsomhet i det hele tatt. Dette innebærer i utgangspunktet at jentas uttalelse om egen alder ikke er tilstrekkelig til å frita deg for straffeskyld.

 

Dersom du har blitt anmeldt vil politiet undersøke saken nærmere, herunder også avhøre deg slik at du får mulighet til å komme med din versjon av saken. Det er opp til politiet å bestemme hvorvidt de skal straffeforfølge forholdet eller ikke.
juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Hva er kredittkjøp?