Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål

Nå skal jeg prøve å forklare dette enkelt fra min side. Jeg satt og kikket på en serie på mac'en min, så sa mamma: Kan du skru ned lyden på pc? Mamma er aldri hjemme nesten.. så hun kom hjem idag. -Jeg svarte: nei! (fordi jeg ville se serien der på mac'en) Jeg så mamma begynte å bli sinna på meg. hun begynte med det normale: Hvis du skal se det der, kan du dra på rommet ditt. Hver gang det er noe hun skal se eller hvis det er noe som ikke passer henne, må jeg dra på rommet mitt.. jeg ville ikke dra på rommet, så jeg fortsatt å se da.. Jeg sa at: Jeg vil ikke gå på rommet hver gang,mamma!! (jeg pekte) så sa hun: Ikke pek på meg! jeg pekte hardt på henne)) og hun reiste seg! og da forstod jeg at nå! nå kom hun til å ta mac'en. hun tok den.. så sa jeg: nei ka faen er probleme ditt? og hun risstet litt og snudde seg og slo meg med mac'en!.. Hun har tidligere kaldt meg Dritt unge.. ikke at det er så galt, men jeg likte det ikke.. bestemor bor over oss og jeg løper opp så og si hver dag hun er hjem, fordi vi har kranglet. jeg griner ganske ofte..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss og beklager at du har ventet på svar fra oss.

 

Det er dessverre vanlig at ungdom og foreldre krangler mye. Det er ingen unnskyldning for å slå. Det høres ut som dere trenger å bli enige om hvilke regler som gjelder hjemme hos dere. Hva er det lov til å gjøre hva og hvem bestemmer over hva. Så lenge du er under 18 er det dine foreldre som har det økonomiske ansvaret for deg. På en måte er det hun som bestemmer med du har krav på å bli hørt.

 

Det kan være en god ide å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier til å unngå krangler og bli bedre til å kommunisere med hverandre. Du finner ditt lokale familievernkontor på www.bufetat.no.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand