Hopp til hovedinnholdet

Jobbet svart uten å få betalt. Kan jeg gå til sak?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 20 år . Jeg går første året på byggfag siden jeg tok opp skolen igjen i år. 2 måneder etter skole start så skulle hus eieren skifte taket på huset her vi bor. Han betalte naboen for og gjøre det som er tidligere byggmester (Drevet eget firma men konkurs). Han spurte om jeg kunne hjelpe han med taket så gikk det mye fortere. Jeg hjalp til fra dag 1. Fra og sette opp stillas til og gå på taket i regn. Vi brukte ingen sikring på taket, han sa det ikke var nødvendig. Ca 5-6 meter . Var med hver eneste dag opp på taket, Å gjorde halvparten av jobben. Men vi fullførte jobben feilfritt. Det så helt perfekt ut . Nå til problemet. (Ja veit dette var svart jobb) Men føler meg sviket og blitt misbrukt som arbeidskraft. Dag 1 når vi satt opp stillas så sa han naboen atter jeg skulle få betalt. Dette er flere mnd siden og jeg har fortsatt ikke fått noe. Han sier hele tiden atter han venter på betalinger fra jobber han har tatt på seg. Så det jeg lurer på. Kan jeg gå retten sin vei for og kreve pengene mine ? Jobbet i over 2 mnd på det taket og har ikke fått noe for det. Risikerte livet mitt uten sikring hver eneste dag. Kan jeg saksøke han her? Jeg begynner og gå lei av og ikke få betalt. Eller har jeg dummet meg skikkelig ut å må fikse opp på egenhånd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette høres definitivt ut som noe du burde gå videre med, og det kan være grunnlag for å gå til sak her. Slik jeg forstår deg hadde du ikke skriftlig arbeidskontrakt, noe som kan skape bevismessige vansker i en eventuelle rettssak. I utgangspunktet er imidlertid en muntlig kontrakt like bindende som en skriftlig, og etter arbeidsmiljøloven har du et krav på en skriftlig arbeidskontrakt.

 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Fellesforbundet eller Arbeidstilsynet for mer konkrete råd om hva du bør foreta deg i saken. Sjekk også ut linken under for å se om du kan falle innefor ordningen med fri rettshjelp. Siden gir også informasjon om andre juridiske hjelpetjenester som kan gir råd og veiledning i forbindelse med et eventuelt søksmål:

 

www.fri-rettshjelp.no/

 


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand