Hopp til hovedinnholdet

Selvmordstanker. Psykisk og fysisk vol mot barnet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er livredd for å dra hjem etter skolen. Mamma og pappa bruker en del fysisk og psykisk vold mot meg og de har spioner på meg. Jeg har tenkt på selvmord flere ganger og prøvd å kutte meg selv. Jeg klarer ikke å bo hjemme. Jeg ble tvonget til psykolog en stund, men det gjorde det bare verre. Det er ingen voksene som vil hjelpe meg og mamma og pappa har meg på veldig stramme tøyler. Jeg gråter meg til søvn mye. Jeg prøver å ikke være så mye hjemme men mamma og pappa lar meg ikke være med vennene mine ofte. Jeg har prøvd alt jeg kan men, nå klarer jeg ikke mer. Jeg må vekk. Kan dere hjelpe meg med å få meg vekk hjemmefra? Vennene mine sier også at de er bekymret for meg og ser meg ofte gråte. Plis hjelp meg. Jeg orker virkelig ikke mer!!!!

Besvart 12.11.2018 16:09
 

Svar
Hei

Du skriver at vil vekk hjemmefra, og at du ikke orker mer. Du beskriver også en vanskelig hjemmesituasjon med voldelige foreldre, du har forsøkt og kutte deg og hatt selvmordstanker. Du har blitt tvunget til å gå til psykolog, noe som ikke hjalp. Det er ikke rart at du gråter deg i søvn om kvelden. Det er barneverntjenesten som kan bestemme at du skal bo et annet sted, helst i samarbeid med deg og dine foreldre. Hvis du syns det er vanskelig og kontakte barneverntjenesten kan du be helsesøster om hjelp. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra