Hopp til hovedinnholdet

Mye som foregår i hverdagen...

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Det er så mye som står på planen for tiden og vet ikke hvordan jeg skal få til alt. Jeg er 2.år lærling og har en jobb i 100% stilling. Det blir ofte lange og sende dager, både med trening til Oslo- og Akershus cup, da jeg ofte jobber fra dag til kveld. Tanken på at jeg er 19 år og fremdeles ikke er ferdig med lappen er slitsom. Problemet er at jeg føler at jeg ikke er motivert nok enda, selvom jeg bare har lyst å sette av tid å bli ferdig med det. Noen tips til og bedre motivasjon og få det gjort? Jeg bærer også på en annen ganske stor plage, og det er at jeg ikke har hatt kjæreste og er jomfru. Problemet er at jeg ikke tør å snakke og bli kjent med nye jenter. Mange sier at det er på tide at jeg gjør noe med det og slutte å være så pinglete! Noen mener at jeg er for snill og er alt for lite ute på fest, men jeg syntes ikke noe om å drikke seg drita hele tiden. Har dere noe råd for å gjøre dette lettere? I tillegg til boligsparing og snart boligkjøp blir det mye.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du har absolutt en svært travel hverdag og ofte kan det bli litt mye for tankene å takle. Mitt beste råd til deg vil være å ta en ting av gangen. Alt må ikke ordne seg samtidig og på en gang. Sett gjerne opp en liste over prioriteringene dine og følg den. Du har masse tid, så det er ingen grunn til å stresse.

Når det gjelder førerkortet er det helt vanlig å ikke ha så mye motivasjon. Det er en slitsom prosess og det kan være vanskelig å komme seg gjennom den om du ikke har ordentlig lyst på lappen. Noen ganger kommer motivasjonen etter ett par år,- men om du vil få det unnagjort nå, så ville jeg satt det øverst på lista og planlagt prosessen. Ta kontakt med en kjøreskole og be om en time. Da er du igang. Ta teorien så fort som mulig. Den kan du begynne å øve til allerede nå;) Gi kjørelæreren din en tidsbegrensning. F.eks at du ønsker lappen innen 3 mnd. Deretter må han sette opp timene dine og alt du trenger. Da har du en plan du må følge. Om du har det satt opp så kommer man seg gjennom det;)

Det er mange gutter på 19 som verken har kjæreste eller har hatt sex. Dette er ingenting å skamme seg over. Slike ting skjer når man minst venter det og det blir ofte bare mer bry om man skal "presse" det til å skje. Man må ikke drikke seg full for å møte nye jenter. Det viktigste er bare å få øvd seg litt. Du kan jo snakke litt med felles jentevenner eller sende en mld på facebook. Start i det små. Det kommer til å bli bedre jo mer du snakker med dem. 

Som sagt; ta én ting om gangen;) Ikke alt må ordnes nå. Du trenger ikke være så streng mot deg selv:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å ta lappen?

Oppkjøringstime (colourbox.com)

Hva koster det å ta førerkortet? Hva må du betale for, og hvor mye må du regne med å punge ut med til sammen?

Les mer

Alt du bør vite om praktisk førerprøve (oppkjøring)

I bilen på førerprøven (colourbox.com)

Gruer du deg til oppkjøringa? Husk at all oppkjøring til førerkort gjennomføres etter noen generelle regler, uansett hva slags kjøretøy du kjører opp til. Les mer og gjør deg klar!

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Om å ikke ha "hatt seg"

Gutt sitter på sengekanten (colourbox.com)

Det å ha sex er et stort tema for alle, og det å ikke ha hatt sex er kanskje et enda større.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Tips til deg som er på boligjakt

Boligsøk (foto: ung.no)

Er du på jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg fem gode tips til hvor du bør lete.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse