Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Spørsmål om odelsrett 

account_circle

SPØRSMÅL

Hei Angående odelsrett lurer jeg på følgende. Jeg er yngst av to søsken, og min far har nå lyst til å selge familie gården. Han har allerede kjøpt seg leilighet i byen, og ønsker derfor å selge gården snarest. Min eldste bror, som har ønsker om å kjøpe - har ikke kapital til dette. Jeg eier allerede eiendom, og har god jobb - så for min del ville den økonomiske biten vært enkel å håndtere. Hva skal da til for at jeg får kjøpt gården? Min bror sier at odelen da går videre til hans datter (5 år), og at noe salg ikke kan skje før hun fyller 18 år. Stemmer dette? Og om min far vil legge eiendommen ut for salg, når eldste odelsgutt ikke har mulighet til å kjøpe, men ikke frivillig vil gi fra seg odelsretten. Vil det si at han er bundet til å sitte med eiendommen selv?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer