Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvor mye egenkapital trenger jeg for å få kjøpt bolig?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 21 år og vil kjøpe en hus fordi jeg har bodd lenge i en student bolig og betalte for husleie i 5 år. nå har jeg en fast jobb på 100% og tjener veldig bra. jeg lurte på hvor mye må jeg ha for egenkapitall for at jeg få låne mer hos banken for en hus med 3 soverom foreksempel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Finanstilsynet pålegger bankene å passe på at de som kjøper bolig ikke låner mer enn 85% av kjøpesummen. Resten må være egenkapital. Bankene kan gjøre noen unntak.

Jeg anbefaler deg å kontakte banken din og sette opp en spareavtale. Banken kan si mer om hvor mye du må spare først, og hvor mye de kan gi deg i lån når du har tilstrekkelig egenkapital.

Før hadde ungdom mulighet for å søke startlån i kommunene til å dekke kravet om egenkapital ved siden av banklån. Dette unntaket er fjernet og ungdom i etableringsfasen er ikke lenger i målgruppen for startlånordningen.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjøpe bolig - hvem kan få lån?

Kan du få lån?

Lønner det seg å kjøpe, og hvem kan få lån? Her kan du lese om startlån fra Husbanken, samt andre nyttige tips til deg som vurderer å kjøpe noe eget.

Les mer

Kjøpe bolig? Så lenge må du spare

Hvor lenge må jeg spare? (colourbox.com)

Du tenker kanskje ikke spesielt mye på at du en gang skal kjøpe din egen bolig? Likevel kan det faktisk være veldig lurt å starte sparingen allerede nå. Sjekk når du kan kjøpe DIN egen bolig hvis du starter sparingen i dag!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre