Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan kjæresten min flytte inn der vi leier uten å endre leiekontrakt?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 19 år gammel jente som bor sammen med en venn fra vgs. Vi er begge studenter og leier en leilighet med to soverom hos en dame i min familie. Kjæresten min bor to timer unna, noe som blir ganske tungt i lengden da vi ser hverandre kun i helgene og ferier. Planen vår er derfor at han tar en jobb han er tilbudt her. Kan han da flytte inn uten at vi må endre leiekontrakt eller si fra til utleier? Slik vi tolker reglene om fremleie kan han flytte inn ettersom han blir min samboer og dermed tatt opp i husstanden. Hva er riktig og lurt å gjøre i denne situasjonen?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer