Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg sortere utfordringene jeg har?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tre utfordringer for 2017-2018: 1. Utdanning 2. Huskjøp 3. Deltidsjobb 1. Jeg er i utdanning og har store innleveringer. Jeg må bruke mye tid på lesing og skriving for å bestå. Høst 2017/vår 2018 er bacheloroppgave. 2. Samboer og jeg skal kjøpe hus. Vi har allerede brukt 300.000 på leie. Vi har egenkapital nok til å få et greit lån. Vi må regne med oppussing fordi vi ikke har råd til å kjøpe nytt. 3. Jeg har en deltidsjobb på 18% for å finansiere studiene, i tillegg til fullt lån og stipend. Dette er 22 timer i måneden. Hvordan skal jeg kombinere fulltidsutdanning med innlevering av bachelor, huskjøp med oppussing og en deltidsjobb på 18%? Jeg har ikke råd til å velge bort en, men kanskje ikke tid til alt? Er redd for å gjøre et dårlig huskjøp, ikke ha tid og råd til oppussing og bachelorskriving, redd for å si opp jobben og angre, eller stryke på skolen. Hva gjør jeg? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror du er inne på det selv: Du har ikke tid til alt. Jeg vil tro at huskjøpet er det enkleste å utsette til du har tid. Det er ikke gratis å eie. Du må betale driftsutgifter/husleie i boligen i tillegg til renter og avdrag på boliglånet. Det er ikke sikkert at dette til sammen vil gi lavere utgifter enn det dere betaler i leie i dag. Derfor vil jeg anbefale å vente med huskjøpet.

Dersom dere har mulighet til å kjøpe en bolig dere kan flytte rett inn i har dere jo fortsatt mulighet til å kjøpe uten at det blir veldig mye ekstra jobb. Selv om det er et visst oppussingsbehov er det jo heller ikke nødvendig å gjøre alt med en gang. Mange tar oppussingen etter hvert som de får tid og råd. Det viktigste er vel at du klarer å fullføre utdannelsen din med et godt resultat. Dersom du gjør følgende prioritering;
1. utdanning

2 jobb

3 kjøp av bolig

4 oppussing av bolig

kan det hende at du ikke har kapasitet til mer enn første og andreprioritet. Da må i så fall det øvrige utsettes til du har kapasitet til det.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra