Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan man avtale seg bort fra lovens oppsigelsesregler?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og de jeg bor med vurderer å flytte ut før kontrakten går ut. Det står i kontrakten vår at dersom vi skal det er det vi som må finne nye leietakere så lenge vi ikke flytter ut 31.juli. Noen jeg kjenner nevnte at han trodde det ikke var lov å kreve at leietaker skal finne ny leietaker, så lenge utleier får tilstrekkelig med tid. Stenmer dette?

Besvart 12.10.2017 17:02
 

Svar
Hei

Husleieloven har i mange tilfeller regler som det ikke er lov å avtale avvik fra. Men akkurat når det gjelder reglene om adgangen til å si opp en kontrakt, så kan man inngå avtaler som man ønsker.


Det er eksempelvis lov å avtale at det ikke skal være lov å si opp kontrakten i det hele tatt. Det er også lov å avtale at kontrakten bare kan sies opp i et bestemt tidsrom, eksempelvis fra mai - august. Her høres det ut som at dere har en oppsigelsesmulighet hvert år og slik at dere kan flytte ut 31. juli. Det er det lov til å avtale.

 

Så forstår jeg det slik at dere har en adgang til å si opp leieforholdet i resten av året, dersom dere finner nye leietakere selv. Siden det altså er avtalefrihet her, så er det også adgang til å avtale en slik løsning. Denne bestemmelsen er nok ment for å gjøre det litt enklere for dere å komme ut av kontrakten, samtidig som at utleier ikke skal ha noe arbeid med å finne nye leietakere. Det er fint at dere har avtalt en slik ordning, slik at dere ikke er helt låst til å bare kunne flytte ut 31. juli, selv om dette innebærer en litt større jobb for dere.  

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig