Hopp til hovedinnholdet

14-åring ønsker å flytte hjemmefra, men hvor?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg er 14 år gammel jente, jeg ønsker å flytte hjemmefra. Det er ikke det at foreldrene mine er slemme eller at de ikke klarer å ta vare på meg, men mer at jeg blir så sliten. Jeg har skilte foreldre og vi krangler mye, jeg syntes det er utrolig slitsomt å flytte fram å tilbake. føler ikke at det er noe løsning å bo hos en av de, fordi jeg vet at foreldrene mine ikke syntes det er greit og det er heller ikke det jeg ønsker fordi jeg vil ikke velge mellom de og såre de. Jeg har fortelt de at jeg ikke orker å bo 50/50 lengre, men de sier at de ikke har noe bedre løsning en det. rett og slett så trenger jeg litt pause fra flytting, jeg vil kunne ha alle tingene mine på ett sted. spørsmålet er om dere har noen forslag, er det et sted man kan bo? liksom som en institusjon, bare for en periode? itillegg så lurte jeg på om dere har noen forslag til psykoplog, har slitet i snart 3 år med selvtillit, selvmordstanker og stress. skulle gjerne fått litt hjelp med dette også! takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei og takk for at du skriver til oss.

Jeg synes du og foreldrene dine skal bestille time på familievernkontoret for å få hjelp til å snakke sammen om hvordan du har det og hvordan dere kan gjøre det slik at det blir bedre for deg. De som jobber på familievernkontoret har mye erfaring med slike saker og kan kanskje ha noen forslag dere ikke har tenkt på.

Du forteller at du sliter med sjøltilliten, har sjølmordstanker og er stresset. Det virker absolutt som du trenger noen å snakke med. Det kan hende du kan få hjelp med dette også på familievernkontoret. Ellers bør du gå til legen, legen kan henvise deg til barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk. Dersom det finnes privatpraktiserende psykologer der du bor, går det an å spørre om diu kan komme dit. Pga alderen din må foreldrene dine vite om at du ønsker slik hjelp og søker slik hjelp.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

familieterapeuten

 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra