Hopp til hovedinnholdet

Kan støy fra utleier gi meg rett til kortere oppsigelsestid?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har leid en kjellerleilighet i ca. 3 måneder og plages veldig av bråk fra huseierne og særlig deres barn. På visning spurte jeg om det er lytt i leiligheten. Jeg fikk da vite at det kanskje bråker litt om morgenen når den minste datteren løper i trappen, men at man ellers ikke hører noe. Et par uker etter at jeg flytter inn får jeg beskjed om at det skal settes inn en ekstra rømningsvei inn til deres del av huset. Jeg får vite at døren er midlertidig og snart vil erstattes med en tykkere branndør. Det har nå gått tre måneder og den tynne døren er der enda. Det er ekstremt lytt og jeg hører huseierne og barnas samtaler når de snakker lavt sammen i rommet ved siden av. Jeg vekkes hver eneste dag kl 7 om jeg ikke bruker ørepropper. Jeg opplever det også veldig sjenerende at de lett hører meg og mine gjester når jeg har besøk. Jeg har klagd flere ganger, men ingenting skjer. Vil så gjerne flytte herfra. Kan denne feilinformeringen være et grunnlag for reduksjon i (3mnd) oppsigelstid?

SVAR

Besvart 08.01.2019 16:39:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

 

Les mer
account_circle