Hopp til hovedinnholdet

Medleietakeren min flytter ut, og utleier vil øke leien. Kan han det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg flyttet inn i min nåværende leilighet 1. juli 2018. Leier sammen med en annen person som flytter ut i februar 2019, da får jeg kjøkkem og bad for meg selv, men ikke det ekstra rommet. Nå sier utleier at dersom jeg fremdeles ønsker å leie videre da så vil leien min øke med 2000kr. 1) Har de rett til å øke min husleie med dette beløpet når jeg ikke har bodd der 1 år enda? 2) I juli 2019 har jeg bodd der ett år, har de rett til å øke husleien min mer enn tilsvarende konsumprindeksen? 3) Hvis de ikke ønsker å fortsette utleie hvis de ikke får de 2000kr ekstra, og kontrakten gjelder tom 2021, da har de vel rett til å avslutte leieforholdet? I kontrakten står det slik: «Partene kan i leieperioden si opp leieforholdet med 2 måneders frist til fraflytting ved utløpet av den kalendermåned fristen løper ut.»

SVAR

Besvart 08.01.2019 16:46:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
account_circle