Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Bolig uten bruktstillatelse, og utleier sier at jeg må kjøpe nytt kjøleskap

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har nettopp funnet ut at leiligheten jeg ønsker å flytte ut av, ikke har brukstillatelse. Det finnes kun tegninger fra begynnelsen av 1900-tallet, og den ble litt oppgradert på 80-tallet med hvitevarer og et lite bad. Er det lov å leie ut en leilighet uten brukstillatelse og godkjenning fra kommunen. Har jeg blitt lurt? Kjøleskapet fra begynnelsen 80-tallet ble også for noen dager siden ødelagt. Huseier mener jeg står ansvarlig og må kjøpe nytt. Det er en slitasjeskade, døra datt rett og slett plutselig av. Kan han kreve at jeg kjøper nytt kjøleskap når det er så gammelt? Er generelt en del gamle slitasjeskader. Har sagt ifra om alt. Noe ble fikset etter mye masing, annet ikke. Skulle også sku på en lampe for litt siden, og knuste avbryteren mellom hendene mine, fordi den er så gammel. Han prøver også nå å selge, og jeg er redd jeg plutselig får masse problemer hvis det plutselig er nye eiere. Hva er mine rettigheter i denne situasjonen? Kan jeg kreve noe av husseier?

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer