Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få naboen til ikke å kjøre på gangveien?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, har akkurat kjøpt meg eget hus med mange år sparing Har bolig langs en gangvei, med kjøring til eiendommen tillat Har en nabo lengre opp i gata som også benytter seg av denne uten grunn du hun kan kjøre rundt, men eiendommen hennes grenser langs gangveien ca 10 m, men ikke innkjørselen, den er i vanlig gate. Hvilke argumenter kan jeg bruke for og få henne til å kjøre rundt? Flere naboer har prøvd å snakke med henne da det er en mye brukt gangvei av fotgjengere Takk for svar

Besvart 13.05.2019 12:06
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår det slik at du har veirett til boligen din via en gangvei, og at en nabo også benytter gangveien til bilkjøring til eiendommmen sin uten at hun har en slik rett.

Dersom det er slik at flere naboer har prøvd å snakke med damen, uten at hun har sluttet å bruke gangveien til bilkjøring til egen eiendom, kan du vurdere å kontakte vedkommende som eier gangveien (grunneieren). Det er vel enten kommunen eller en privatperson. Du kan da opplyse om at damen kjører bil på gangveien uten å ha rett til det, og at gangveien er mye brukt av fotgjengere. Det blir da opp til grunneieren å følge opp saken videre.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra