Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

En venninne av meg og foreldrene foreslår at jeg kan bo hos dem

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har det litt «vanskelig» hjemme. Det er urettferdigheter mellom hva jeg gjør av husarbeid og det søsteren min(18) gjør. Jeg nå ofte dra hjem tidligere fra venner for å gjøre husarbeid, mens søsteren min får være der så lenge hun vil. Faren min bruker det at han er en alene far, og ar moren min er død som unnskyldning for at jeg får så mye plikter. Men det går bare ut over meg. Jeg slår meg aldri vrang og gjør alltid tilslutt det han sier. Jeg blir rett og slett helt utmattet av dette, og det å ha dette presset på skuldrene. Jeg klarer ikke å slappe av hjemme og jeg blir bare stresset for at han skal se at jeg sitter stille på mobilen, for da gir han meg bare mer og mer å gjøre. Han skjønner ikke at jeg er en ungdom og trenger å leve og trenger å være sosial. En venninne av meg og foreldrene foreslår at jeg kan bo hos dem en liten periode. Så derfor lurte jeg på om det er lovlig og eventuelt hvordan jeg kan få det til uten at hun holder meg igjen.

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer