Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Boligen mangler rømningsveier

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Har flyttet inn i en hybel i et kollektiv, deler kjellerleilighet med 2 andre personer (inkludert kjøkken og bad), vi har egen inngang med trapp ned til kjeller. I kontrakten så er det oppsigelsestid på 3 måneder, men jeg har lagt merke til en alarmerende ting, nemlig mangel på nødutganger. Skulle en brann oppstå så er eneste reelle muligheten å løpe opp trappen. Det finnes 2 vinduer som utleier påpeker kan bli brukt som alternativ nødutgang, men alle disse befinner seg godt over 150 cm over gulv samt de befinner seg rett under en veranda (må krype ut). Kun et av disse vinduene har i tillegg en total lengde (bredde og høyde) over 150 cm... Det betyr at hvis det skulle oppstå brann i kjellertrappen om vinteren så må vi i teorien kle på oss godt med klær, klatre opp til vinduet, krype under en 3 meter lang veranda, så grave oss ut gjennom snøen (bor i troms så snø er en faktor om vinter). Hva er mulighet angående å bryte leieavtalen, må vi evt betale ut oppsigelsestid?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer