Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Sameie av bolig

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et lite problem kan man si. Både min mor og far er nylig avdøde og jeg bor med min myndige bror i huset vi arvet, som vi alltid har bodd i. Vergen min er en annen i familien. Hver gang jeg ikke gjør som broren min sier, gjør "for lite husarbeid" eller prøver å motsi han truer han meg med enten A) Utkastelse, eller B) Å selge huset Mitt spørsmål er så enkelt som; Har han juridisk lov til å selge huset eller kaste meg ut? Som fylt 15 har jeg tross alt juridisk rett til å bo alene uten forsørger eller verge, og jeg dekker mine egne utgifter per i dag med de pensjonene jeg får fra både far og mor. Sånn sett har han ingen økonomiske utgifter når det kommer til meg. Vi arvet begge huset, og står begge som eiere. Har han lov til å selge huset eller kaste meg ut uten min tillatelse siden jeg også eier huset? Håper på svar så fort som mulig På forhånd takk

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer