Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

18 år og bor rundt om kring. Har jeg rett på noen støtte?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ei jente på 18 år som har det jeg vil kalle ganske store problemer. For øyeblikket har jeg ingen plass og bo. Jeg bor litt her og litt der, hos forskjellige familiemedlemmer, men ingen fast plass. Ingen av dem vil ha meg boende der, så jeg spretter litt rundt. Jeg går vel egentlig på skole etter papirene, men jeg har høyt fravær og stryker i alle fag. Foreldrene mine sliter med egne problemer, både rus og økonomi, så jeg har ikke mulighet til å bo der heller. Broren min flyttet på fosterhjem for et års tid siden, men barnevernet tok ingen hensyn til meg, siden jeg var 18 år.. Jeg får heller ikke noe støtte fra lånekassen lengre, pga. fravær. Jeg prøver å få meg en jobb. Søker ofte, men er ikke kvalifisert til så mye. Jeg har søkt, og har planer om å begynne på nytt med skole til høsten, men det hjelper meg lite her og nå. Har jeg noen som helst rettigheter for støtte? Jeg har ingen inntekter overhodet, og lever på andre. Jeg har hverken penger til klær eller andre nødvendigheter. Men mest av alt, trenger jeg vel en fast plass og bo.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer