Hopp til hovedinnholdet

Ønsker informasjon om å flytte til utlandet

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om dere kan gi litt informasjon om å flytte til utlandet? For jeg og en venninne ( på samme alder ) har nemlig lyst til å flytte til London når vi blir eldre ( voksen altså). Vi har begynt å spare penger allerede og i tillegg har vi jo konfirmasjons pengene til hjelp. Hvor dyrt blir det? Blir det vanskeig å finne jobb? Hvordan blir det å bo der i forhold til Norge? Håper dere kan svare på spørsmålene og gi litt annen informasjon om det. På forhånd tusen takk, det betyr mye for oss!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at du ønsker informasjon om å flytte til utlandet, og at du ønsker å flytte til England når du blir voksen. Og at du allerede har begynt å spare.

 

Flott at du har ønsker og at du jobber for å klare å gjennomføre ønskene dine. Det er en fin ting å spare som en start.

 

 Det kan være vanskelig å finne seg jobb i andre land hvis man ikke har en bestemt utdanning fra før. Arbeidsledigheten er i de fleste andre land større enn i Norge, og hvis man i tillegg ikke snakker språket fra før så vil man stille bakerst i køen. Snakk gjerne litt med NAV Eures om dette med jobb i utlandet når det nøærmer seg. De har god oversikt, og kan dessuten formidle kontakt med Eures-konsulenter i England. I artikkelen under dette svaret finner du informasjon om hva som må ordnes og hvem du bør kontakte dersom du planlegger å jobbe i utlandet.

 

Når det gjelder det praktiske rundt flytting, er dette noe du må ordne på egen hånd. Noen betaler for flyttebil/flyttetransport gjennom et flyttebyrå. Andre betaler for overvekt og tar med seg mest mulig på flyet over selv. Hvilken løsning som lønner seg vil også avhenge av hvor mye man skal ha med seg. 

 

Når det gjelder skolegang i andre land, så må du først kontakte landets ambassade i Norge. De kan gi deg kontaktinformasjon til skolemyndighetene i landet. Start nå først med å kontakte ambassaden, de har informasjon om hva som eventuelt kan være realistisk og gjennomførbart. Les artikkelen under svaret for gode tips og råd.

 

Det er mange måter å teste ut - eller oppleve andre land på, selv uten å flytte permanent.

 

Ønsker deg lykke til med planleggingen.


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra