Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta Vg3 i Oslo?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! (Kategori: Flytte hjemmefra/Stipend og støtte) Jeg har et spesialtilfelle ifm. VGS og flytting (jeg finner ikke svar på dette noe sted): Jeg går høstsemesteret VG2 i Troms fylke og bor med foreldrene mine. Jeg er 17 år, men blir 18 like før sommeren. Jeg vurderer å gå VG3 i Oslo, men for å søke på en skole der, må jeg være folkeregistrert i Oslo fylke innen 1. mars. Derfor tenker jeg å registrere meg/melde fra om flytting til Oslo folkeregister før 1. mars, samt å leie en hybel der gjennom neste skoleår. Spm. 1: Er det mulig å registrere flytting slik, når jeg ennå ikke bor i Oslo fysisk/ennå ikke har avtale om hybel? (Om det er til hjelp, så har jeg familie boende i Oslo.) Spm. 2: Får jeg bostipend da? Eller må jeg fortsatt være folkeregistrert hos foreldrene mine langt oppe i Troms (da kan jeg jo ikke søke på skole i Oslo uansett...)?!

SVAR

Besvart 30.09.2015 10:59:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
account_circle