Hopp til hovedinnholdet

Det er lenge til oppstart på BUP. Hva kan jeg gjøre i mellomtiden?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, jeg sliter mye med angst og deperisjon, som gjør livet veldig vanskelig for meg. I januar skal jeg få min første behandling på angsten min hos bupa, men tiden går så sakte. Jeg har veldig mange utfordringer i hverdagen, pga sosialangst. Jeg sitter mye på rommet mitt, gråter og selvskader. Jeg orker snart ikke mer av livet mitt, og vurderer hver dag og ta livet mitt. Jeg skal kanskje bytte skole til privatskole, siden skolen jeg går på nå er veldig stor for meg. Håper på svar fort:)

Besvart 04.12.2018 22:22
 

Svar
Kjære deg!

Takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å lese at du har det så vanskelig og jeg er glad for at du snart skal få hjelp til å få det bedre.

Du har ikke noe spørsmål i teksten din, men jeg vil skrive noe om hva jeg blir opptatt av når jeg leser det du skriver.

Jeg forstår godt at det føles lenge til januar og at du opplever at du har behov for hjelp nå.

I og med at du har fått henvisning til BUP så antar jeg at foreldrene dine vet noe om hvordan du har det, men du har kanskje ikke fortalt de alt? Det er viktig at foreldrene forstår hva du står i slik at de kan hjelpe deg og passe på deg slik som du trenger at de gjør akkurat nå. 

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen din eller Helsestasjon for ungdom. De har mest sannsynlig mulighet til å ha timer med deg frem til du starter behandling på BUP.  

Et ønske om å ikke leve mer er et uttrykk for at man har det veldig vondt og at man ikke vet hvordan man skal håndtere dette. Når man har det slik kan det være vanskelig å se hvordan man skal kunne få det bedre. Selvmordstanker er ikke det samme som å ønske å dø fra livet, men et ønske om å få det bedre.

Selvmord er aldri en god løsning! Selv om alt virker svart og vondt nå så finnes det andre løsninger. Jeg vet at du vil få det bedre og nå er det ikke lenge til du skal få profesjonell hjelp. Hold ut!

Dersom du har behov for noe akutt kan du ta kontakt med alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111 eller legevakten på tlf. 116 117. Du kan også benytte deg av chattetjenestene www.korspaahalsen.no eller www.soschat.no.De vil gjerne hjelpe deg.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv.

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar