Hopp til hovedinnholdet

Har dere noe tips på hvordan jeg kan bli gravid uten og ha sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, har dere noe tips på hvordan jeg kan bli gravid uten og ha sex. jeg har lyst på en baby. fordi jeg har ikke noe venner og jeg har bestemt meg til og akseptere det at jeg kommer aldri til og få venner har prøvd mange ganger men det er som at de vil ikke heller bli venn med meg. det var enten at jeg skulle flytte og skaffe meg en liten kattunge eller bli gravid og få en venn #en baby venn. jeg vet at det er dumt og tenke på det. jeg er rar, jeg har ikke engang en kjæreste og jeg har aldri hatt en. jeg trenger ikke noe hjelp. jeg vil bare vite hvordan jeg kan få en baby uten om og ha sex. kan jeg overbevise en gutt til og få meg gravid, #i Need A Life. jeg er rar men pls svar fort #i'm lonely

Besvart 13.02.2019 11:54
 

Svar
Hei

I Norge vil du ikke få tilbud om assistert befruktning både grunnet alderen din og fordi dette pr i dag kun tilbys par. Det vil altså ikke være mulig for deg å bli gravid uten samleie her i landet. Det samme gjelder nok i våre naboland. I Danmark er det lov med sæd donasjon til enslige, men jeg er rimelig sikker på at dette ikke tilbys til unge kvinner på 17 år. Hvorvidt du kan overbevise en gutt til å gjøre deg gravid, kan jeg ikke svare på, men absolutt ikke noe jeg vil anbefale. Her vil jeg at du skal tenke nøye gjennom både det etiske aspektet og hvordan du har planlagt livet videre. Å "lure" noen til å gjøre deg gravid er respektløst og uetisk både ovenfor det eventuelle barnet og mannen.

Jeg skjønner at du har tenkt mye på dette, men et barn er et stort ansvar og det å være alenemor er veldig krevende. Et barn er heller ikke noe man skaffer seg fordi det er vanskelig å få venner, da tenker jeg heller at det er andre måter å dekke dette behovet på. At du aldri har hatt en kjæreste er du langt fra alene om som 17 åring. Det er kanskje flere på din alder som ikke har hatt en kjæreste enn som har hatt, så dette synes jeg du skal ta helt rolig.

Håper at dette var svar på spørsmålet ditt. Om du har samme barne ønske om noen år, og fortsatt ikke har en partner kan du vurdere å få hjelp i f.eks Danmark.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar