Hopp til hovedinnholdet

Barn burde få leksehjelp!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei barn fra første til fjerdeklasse burde få leksehjelp etter skolen! På barneskolen jeg gikk på hadde vi leksehjelp på slutten av dagen hver dag utenom fredag. Når jeg gikk i sjette klasse byttet de om slik at ingen i første til fjerde fikk leksehjelp men heller syvende siden de skulle begynne på ungdomskolen. Jeg har en lillebror som går i andre klasse og han sitter hjemme etter skolen i over en time hver dag og styrer med leksene, da jeg gikk i syvende hadde jeg ingen problemer med leksene og nesten ingen gikk på leksehjelp. Det er mye viktigere at de små barna får den grunnlagene hjelpen med leksene enn at de slutter klokken elleve på fredager.

Besvart 27.03.2019 14:01
 

Svar
Hei

Takk for at du engasjerer deg.

Elever i grunnskolen har rett til leksehjelp. 

I Forskrift til opplæringsloven 1a-1 står det at elevene i grunnskolen skal ha 8 timer per uke i løpet av tiden i grunnskolen. Skolen kan selv fordele timene slik den mener det er best.

Du har noen kloke tanker om hvordan skolen har valgt å fordele timene hos dere. Har du snakket med rektor eller sendt et brev? Kan hende kan dere ta dette opp gjennom elevrådet? Snakk med foreldrene dine og be dem ta det opp i FAU.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar