Hopp til hovedinnholdet

Tennene mine blir ikke hvitere av tannpuss. Hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg pusser tennene mine to ganger daglig i ca. 2 minutter, men jeg føler at tennene mine aldri blir hvitere. Tennene mine er litt gule og jeg har pusset dem lenge, men de blir aldri hvitere.

Besvart 05.05.2019 21:44
 

Svar
Hei

Så bra at du er nøye på tannpussen! Det gjør at du ikke får misfarget belegg på tennene, men du kan nok ikke pusse tennene hvitere enn det de er, selv om tannkremen gjerne lover det.

Veldig mange tror at de har gule tenner uten at de har det. Det er ikke alltid at man kan klare å bleke tennene hvitere enn hva de er. De fleste kjendiser synes å ha svært hvite tenner, men ofte er det mer enn bleking som ligger bak. Falske tenner i form av porselenskroner, eller fasader, må til for å skape så hvite tenner. Det er ikke pent når tennene er blitt selvlysende. Dersom du mener at tennene dine er unormalt gule, bør du la tannlegen se på det. Noen få har tannsykdommer som gjør at tennene må blekes eller behandles på annen måte.

Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt. Han/hun kan fjerne belegg som fester seg til tennene, for eksempel misfarging av røyk, kaffe, te, etc. Om man røyker, snuser eller drikker mye kaffe, te, rødvin etc. misfarges tennene raskere. Dette belegget kan som sagt fjernes hos tannpleier eller tannlege.

Det finnes svært mange tannkremer som lover hvitere tenner, men jeg er skeptisk til den egentlige effekten av dem.

Om sommeren når man får fin farge i ansiktet ser tennene mye hvitere ut. Det er fordi kontrasten mellom huden og tannemaljen blir større. Billigste tipset for hvitere tenner er derfor en dag ute i frisk luft!

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar