Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan du snakke med når du er lei deg hele tiden?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei/Jente/11-åring Jeg vill snakke med noen fordi jeg tror jeg er deprimert men er ikke sikker jeg er hele tiden lei meg og har ingen å snakke med. Vet du eller dere hvem det er lurt å snakke med?

Besvart 08.05.2019 19:29
 

Svar
Hei

 

Så fint at du tar kontakt med Kors på halsen. Det er leit å høre at du er lei deg hele tiden og ikke har noen å prate med. Det er mange som kan oppleve å være lei seg over lengre tid. Det er bra at du ønsker å prate med noen om hvordan du har det.

Jeg vet ikke noe om din situasjon, men det finnes flere alternativer for å finne noen å snakke med om hvordan du har det. Kanskje du har en trygg voksen rundt deg som du kunne tenkt deg å snakke med? Det kan være en lærer, en trener, foreldrene til en venn av deg eller en annen voksen rundt deg. Det viktigste er at du får snakket med noen om følelsene dine, og det kan være hvem som helst som du føler deg trygg på.

Det finnes også noen helsetjenester som kan hjelpe deg. Kanskje du har en helsesøster på skolen som du kan ta kontakt med? Det finnes også egne helsestasjoner for ungdom hvor du kan få hjelp innenfor psykisk helse. Det er også mulig å ta kontakt med fastlegen din. Fastlegen din kan henvise deg videre til BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk). BUP er et tilbud for unge som deg som har det litt vanskelig.

Jeg legger ved noen artikler med litt mer utfyllende informasjon om forskjellige tjenester for ungdom som du kan kontakte.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar