Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Jente 14 år, kjøpt Weight gainer, lurere på doping kontroll av produktet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei eg er 14år og trener ganske mye, og har kjøpt Big mass wegight gainer (chocolate). den blei kjøpt på ProteinFrabriken. men eg veit ikke om den er Doping testet?. og vil verre heilt uten doping.

Besvart 21.04.2017 13:15
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet og at du tar kontakt med oss. I utgangspunktet skal alt som selges i Norge være kontrollert av mattilsynet, og dermed være sikkert og bruke med tanke på dopingpreparater. Det er viktig og sjekke at det er testet og et godkjent produkt av mattilsynet, for det kan være en del tilskudd som er på markedet som er tilsatt ulovlige stoffer.
For at du skal være helt sikker på at du ikke får i deg noen ulovlige stoffer, anbefaler vi deg heller og innta vanlig variert kosthold som er næringsfylt. Det skal være mere nok for kroppen selv om man trener mye. For og oppnå god og rask restitusjon etter trening blir det anbefalt og spise en litt godt moden banan og et glass sjokolademelk, det har vel så bra effekt, som evt. tilskudd har.
Legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg og lese.
Bare å ta kontakt på mail eller tlf. nummeret nedenfor hvis du lurere på noe mer. 

Steroideprosjektet, Oslo universitetssykehus

Tlf. 46959791, mail steroider@ous-hf.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Proteinpulver kan være usunt

Proterinpulver (colourbox.com)

Er proteinpulver veien å gå til en fin og veltrent kropp? For de fleste er dette bortkastede penger. For andre kan det være direkte usunt.

Les mer

Hva er doping?

Doping (colourbox.com)

I ulike tidsepoker har folk kjent til og lett etter stoff som kunne påvirke kroppens prestasjonsevne i ulike sammenhenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping