Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig for en som ikke har ADHD å ta Ritalin (ADHD-medisiner)?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei jeg har ADHD og jeg har gitt ritalin til venna mine. er det farlig for noen som ikke har ADHD og ta ritalin

Besvart 15.11.2018 12:47
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du har ADHD og at du har gitt noen av medisinene dine til venner som ikke har denne diagnosen. Du spør om det er farlig for dem.

Det kan være farlig, og dette må du ikke gjøre igjen. Grunnen til at det kan være farlig, er at de som ikke har ADHD ofte reagerer helt annerledes på medisinene enn deg. Du blir roligere, mens de blir hyper og nesten "høye". Da kan de gjøre farlige ting og ting de angrer på senere. Derfor må du aldri mer gi dine egne ADHD-medisiner til andre. De er bare til deg og tilpasset deg, ikke andre. Det er veldig, veldig viktig at du følger dette rådet. 

Hvordan ville det være for deg hvis en av vennene dine som har fått medisiner av deg hadde skadet seg eller dødd når han eller hun var påvirket av medisinene? Jeg tror du ville følt veldig skyld. 

Bra det ikke har skjedd noe alvorlig. Det er lurt om du forteller dette til foreldrene dine, og at vennene dine også sier det hjemme slik at alle foreldrene vet om at det har skjedd. Fortell også at du har forstått at det var lite gjennomtenkt og at det ikke skal skje igjen, at du har lært av dette.

Håper det går bra med deg, og lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping