Hopp til hovedinnholdet

Synsforstyrrelser av å røyke hasj?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg røyker hasj vær dag men prøver å slutte og tar lange pauser inne mellom. (Vet ikke om dette har noe med saken) Men de siste månedene har jeg lagt merke til at jeg ikke klarer å fokusere med øynene mine.. det startet med at jeg ikke klarte å se mennesker i øynene mens vi hadde en samtale og nå har det blitt verre. Det skjer bare noen ganger og de gangene kan jeg se på et sted og prøve å få med meg ting men så plutselig blir det vanskeligere å fokusere og jeg må se ned. Dette er slitsomt og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg synes deg er flaut og snakke med noen om dette og legen. Jeg bruker linser, kan dette ha noe med det å gjøre? Det her er veldig flaut og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre.. er det noe psykisk..? Hva burde jeg gjøre? Jeg tør ikke å forlatte huse mitt på grunn av at jeg er redd for hva mennesker kommer til å tanke vis de ser at jeg sliter med å fokusere mens de snakker til meg...

Besvart 09.10.2019 14:30
 

Svar
Hei

Vanskeligheter med å fokusere er ikke en veldig typisk bivirkning av hasj, men noen opplever det. Vi kan ikke gi deg noe sikkert svar, men to muligheter vi kan tenke oss er:

  • Cannabis tørker slimhinnene dine, noe som gjør øynene dine tørre. Det gjør også øynene dine mer følsomme for lys. Dette kan i hvert fall påvirke synet. Linser tørker også ofte øynene, så det blir kanskje "dobbelt opp". 
  • Cannabis gjør deg søvnig og trøtt. Dette kan føre til skjeling og fokusproblemer. Har du brukt andre rusmidler, f.eks. alkohol, vil det kunne forsterke denne effekten.

Uansett anbefaler vi deg å ta kontakt med lege eller helsestasjon for ungdom for en sjekk. Du ytrer også bekymring for at synsforstyrrelsen kan ha en psykisk årsak. På helsestasjonen for ungdom kan du også snakke med dem om dèt.

Du sier at du prøver å slutte med hasj og at du får til å ta lange pauser innimellom. Vi har laget en app med et hasjavvenningsprogram - den heter HAP og kan muligens være til hjelp for deg når du skal slutte med cannabis.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping