Hopp til hovedinnholdet

Konflikt og vold hjemme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurer på en ting! Jeg bor alene hjemme sammen med mamma, og pappa bor i Oslo. Jeg har ikke så mye kontakt med han fordi jeg ikke hadde det så bra hos han, og vi stoppet samvær for ikke så lenge siden. Men hjemme hos mamma krangler vi hele tiden og mamma begynner å bli voldelig å slå meg... Jeg har ikke lyst til å snakke med noen om dette tilfelle noen tar kontakt med barneværnet, og at jeg ikke får bo mer med henne. Altså! Jeg vil ikke ha d sånn som ting er nå, men jeg vil ikke dra fra mamma heller! Og å bo hos pappa er helt uaktuelt, og resten av familien min bor veldig langt unna oss. Har du/dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år.

Så fint du tar kontakt med oss. Du beskriver et problem som nok mange andre unge i din alder vil kjenne seg igjen i. Selv om det er flere som har det sånn, er det ikke godt når mang selv opplever å være i stadig konflikt med foreldre og som du også beskriver  - å bli slått. Det skal ingen måtte oppleve. Du spør hva du kan gjøre uten å kontakte barnevernet. Før jeg forteller deg hvem du kan kontakte må   jeg fortelle  at barnevernet sjelden ber barn flytte fra foreldre. Det er kun i spesielle tilfeller at dette skjer.

Du kan først og fremst ta kontakt med familiesenteret der du bor. Familiesenteret finner du i forbindelse med helsestasjonen. Du kan ringe - eller oppsøke dem og fortelle hvordan du har det. De skal kunne snakke med deg og event etter hvert sammen med deg og din mor eller henvise dere videre til andre som kan hjelpe dere sammen.

Håper det var en liten hjelp på veien. Lykke til !

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie