Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har mamma rett til å bestemme hva slags sminke jeg kan bruke?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Moren min sier at jeg ikke får lov til å gå ute med mørke leppestifter. Hun gir meg veldig mange stygge og unødvendige kommentarer hvis hun ikke liker noe med sminken min. I dag når jeg kom hjem så la hun ikke merke til leppestiften med en gang, men hun ble sur når hun først la merke til det. Hun sa at jeg ser ut som en av de jentene som står ved hjørnet(jeg vet ikke hva det skal bety). Jeg var ute i byen, og var rundt folk hele tiden. Ingen oppførte seg annerledes mot meg, eller så stygt på meg. Jeg har allerede prøvd å si at jeg ikke vil bruke den på skolen eller noe sånt, bare hvis jeg skal i en bursdag eller i selskap. Jeg ville bare først se om noen reagerte på det, men det sa jeg ikke til henne. Har hun rett til å bestemme hva slags leppestift jeg skal gå med? Hvis hun har rett til å bestemme hva slags sminke jeg bruker, har dere noen råd til å få henne til å la meg bruke hva slags sminke jeg vil.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer