Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg vil bo hos moren eller faren min, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg har bod hos min far mitt hele live, men nå etter jeg begynte på ungdomsskolen så flytet jeg til min mor, det var greit hos min far men siden hun bodde nermere skolen så flyter jeg, men etter det så har de spurt meg om jeg vil flyte ned til min far igjen men jeg har aldri visst om jeg skule, for hos min far er det kjekt men også litt domt når jeg blir fortalt at jeg nesten alt jeg gjør er galt og da mener jeg alt og set gjør meg trist og da mister jeg sjøltilliten, men hos min mor er det ikke sån men de sjefeter mye på meg hva en jeg sier hva en jeg gjør og jeg er blir helt knust inni meg men jeg har aldri fortalt det men det, jeg er red for hva de vil gjøre, men spørsmålet er jeg finner ikke det rette stede og bo for hvor en jeg er så er det noe galt med meg eller feil med meg det gjør meg trist og helt knust, hjelpe meg jeg takler det ikke mer jeg er red og helt knust??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke lett å måtte velge hvem av foreldrene dine du skal bo hos. Det er heller ikke uvanlig at det er en del konflikter mellom ungdom og deres foreldre.  Foreldre krever mer og mer ettersom barna blir eldre, ungdom ønsker stadig mer selvbestemmelse. Dette er ikke alltid lett å få til så alle blir fornøyde.

Det høres ur som at dine foreldre ønsker at du skal få si din mening, da er de interessert i å høre hvordan du har det. Det er ikke alltid lett å fortelle om vonde følelser og det man er misfornøyd med.

Kan det være et forslag å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor? De er eksperter på å hjelpe familier med å snakke bedre sammen og løse problemer. Det kan også være godt for deg å snakke med noen uten om familien for å få sortert tankene dine. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode samtalepartnere. Er det helsestasjon for ungdom der du bor er det også et godt sted å ta kontakt. Kanskje dette kan hjelpe deg med å finne ut beste løsne egen for deg.

Det er nok likevel best om du får snakket med foreldrene dine slik at det vet hvordan du har det. Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie