Hopp til hovedinnholdet

Familien ikke snill mot meg, Kaos siden vi kom til landet. Foreldrene skilt

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har foreldre som er skilt i år og har bod i Norge i 10 år. Fra vi kom til Norge har det være kragel mellom foreldrene mine. Pga det fikk jeg depresjon når jeg kom til Norge og viste ikke at jeg var depresjon. Jeg var lei meg hele tiden og hadde det vanskelig både hjemme og på skole. Har vært gjennom disse årne bein hart. Vi er mange søsken og store søsteren mine krangler og brukte meg når jeg var barn og nes størst søsteren min har hattet meg veldig mye og gjort livet veldig vanskelig og nå også selv om hun er gift blander hun seg. Alle søsknene mine liker meg ikke og til og med moren min liker meg ikke. Aller finner på noe å domme meg og sier sørlige ord til meg. Har blitt sliten av å tøle. Fikk vitro dag at jeg strøk i eksamen men føler at de hjemme fortjener ikke å høre mine gode og dårlige nyheter. Jeg prøver alltid å være snill, hyggelig men det blir ikke sett og alle trøker ned på hverandre. Aller lager rikte om meg føler jeg og jeg føler meg ikke fri. hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her må du snakke med noen om.
Ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Alle som jobber der har taushetsplikt og det du sier blir der. Der kan du snakke med helsesøster, jordmor eller lege. Enkelte har og psykiatrisk sykepleier du kan snakke med. 
Du finner adresse og åpningstider på kommunens hjemmeside. Tilbudet er gratis.
Du kan og kontakte familievernkontoret der du bor.
 
Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe Redd Barna eller Røde Kors. 
Redd barna, tlf: 22 99 09 00 Redd Barna kjemper for barns rettigheter og for at barn skal leve et verdig liv - uansett hvem de er og hvor de bor. Alt Redd Barnas arbeid bygger på FNs konvensjon om barns rettigheter. Vi jobber også for å styrke lokalsamfunn og kjemper mot brudd på barns menneskerettigheter. Åpningstider hverdager kl 08.15-16.00, i skoleferien kl 08.00-15.00. Nettside: www.reddbarna.no
 
Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 
I Norge er det ikke uvanlig at ungdom på din alder velger å flytte for seg selv. Spesielt om det er mye bråk hjemme. Klarer du deg økonomisk er det ingen ting i vegen for det. 
Forstår at du har en annen kulturbakgrunn og du vet hva som er akseptert der.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie