Hopp til hovedinnholdet

Mamma bil for fort sint, hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har så lenge jeg kan huske opplevd at mamma blir sint, ofte. Jeg har skilte foreldre og trives egentig med det, når jeg er hos mamma så engster jeg meg alltid for å ikke få med meg hva jeg skal gjøre eller glemme noe. Kanskje til og med bare si noe feil. Mamma har et ekstremt sinne, og en liten feil jeg gjør kan ødelegge hele dagen fordi mamma eksploderer. Jeg vet godt at mamma har en sykdom, ikke noe alvorlig. Når hun er sint kommer hun med påstander om at jeg er for lik pappa og at jeg ikke forstår at hun har en sykdom.. hun sier også ofte at jeg gjør henne sint med vilje fordi jeg synes det er gøy. Men greia er at jeg blir så ødelagt inni meg at jeg har lyst til flytte hjemmefra, det har vært sånn i kanskje 8 år nå og jeg orker virkelig ikke mer av det. Jeg tør ikke å snakke med henne om det, fordi da blir hun jo selfølgelig sint, men jeg aner ikke hvem jeg da skal snakke med.. hva skal jeg gjøre? Hva skal til for at jeg kan ta en pause fra mamma og flytte til noen andre?

Besvart 01.09.2018 00:09
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er elit at du opplever at moren din er for sint. Det kan være mange forståelige grunner til at hun har det sånn, men det skal likevel ikke gå utover deg. Det er leit at du ikke føler at du kan snakke med henne om dette. Selv om moren din fryktelig gjerne vil at du skal være så mye som du er hos henne, kan det hende det er for mye for henne nå som hun er syk. 

Har du snakket med faren din om hvordan du har det? Om det å være mere hos faren din er aktuelt bør du snakke med ham.

De eneste som kan flytte deg ut hjemmefra mot dine foreldres vilje er barnevernet. Du kan hjelpe barn og unge ut av hjem der det forekommer omsorgssvikt. Er det ikke så ille er det mulig for familier å få hjelp til å snakke sammen og løse konflikter på en bedre måte på familievernkontoret der dere bor.Det er gratis!

Det er også mulig for deg å snakke om hvordan du har det for din egen del en rekke steder. Helsesøster og sosiallærer er ofte gode personer å ta kontakt med. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted å ta kontakt. Dersom du føler deg utrygg, bør du ta kontakt med barnevernet eller Alarmtelefonen 116 111 for å få råd om hva du skal gjøre.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie