Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det dårlig hjemme, hvordan få hjelp til å starte et nytt liv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det dårlig hjemme, jeg får det meste jeg vil ha klær,mat osv men det viktisgste av alt, jeg får ikke kjærlighet hjemme, jeg er ikke glad i foreldrene mine elr familien min, og jeg følger meg ikke elsket og derfor er jeg ofte trist på skolen tror alle at jeg har et perfekt liv, jeg har mange venner osv men ingen vet hvordan jeg følger meg på ekte ikke engang foreldrene mine vet at de er frekke mot meg og sårer meg hele tiden på en måte og jeg vil bare starte livet mitt på nytt med en helt ny familie men ikke venner jeg bor i Oslo i østkanten og jeg elsker stede her det er som en familie og bo her, men det er ikke det samme og ha en onkelig familie som elsker deg, jeg lurte bare på om jeg kunne få hjelp med og starte et nytt liv, jeg er 12 men blir 13 veldig snart. Vær så snill ikke svar meg med at det er best og være med den familien jeg er med, fordi det gjorde dere forigje gang og jeg ble helt knust fordi det dere hadde skrevet hjalp ikke noe, men hoper dere har et bedre svar

Besvart 01.12.2018 19:55
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre hvordan du har det i familien din og hvordan du føler deg. Jeg er glad for at du skriver til oss igjen og håper at svaret denne gangen gjør at du føler du får litt hjelp videre på veien. 

Slik du beskriver at du har det er ikke greit. Foreldre skal ikke kun gi ting, men også være tilstede for barna sine følelsesmessig. Foreldre skal vise at de bryr seg, gi kjærlighet, ros og være en støtte når man trenger det. Det er trist at du ikke tror at foreldrene dine forstår hvordan du egentlig føler det. Samtidig er det vanskelig for foreldre å endre seg eller forstå at de må endre seg hvis ikke man gir uttrykk for hvordan man egentlig har det.

Du kan få hjelp utenfra av hjelpeinstanser, men kanskje du kan prøve å snakke med foreldrene dine først. Du kan bestemme deg på forhånd at du uansett vil ha hjelp hvis det er det du føler du trenger mest, men prøv allikevel å fortell de hvordan du har det. Fortell at du ikke har det så bra, og vær helt ærlig. Forhåpentligvis vil foreldrene dine lytte, forstå og prøve å endre seg slik at du kan få det bedre hjemme. 

Når man har det vanskelig hjemme er det barnevernstjenesten i kommunen man må kontakte for å få hjelp. Det er de som vurderer hva som kan være best for deg, og de tar avgjørelser sammen med deg og familien din. Du kan ta kontakt med dem selv eller få hjelp av helsesøster eller en lærer. Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge for å få hjelp.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie