Hopp til hovedinnholdet

Noen tips til hvordan jeg kan redde dette forholdet?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er litt redd for forhold til far, han har aldri slått meg men fått ris og lagt i bakken etc som barn han er jo alkoholiker, flyttet ut for meg selv idag inviterte han hjem og vi drakk og koste oss plutselig sier min far at han kjenner mange og er farlig og sier folk skal ta meg sagt dette mye men først idag jeg har turt å manne meg opp å svart tilbake holder på en del men, så blir jeg sur og dytter han sparker han i ansiktet og slår 4-5 ganger ble mye greier med politi noen tips til hvordan jeg kan redde dette forholdet? Er jo fortsatt glad i pappan min

Besvart 20.12.2018 18:51
 

Svar
Hei gutt 16 år

Det du beskriver er bekymringsfullt og jeg tenker at forholdet mellom faren din og deg ikke er greit for deg. 

Jeg vil anbefale deg å søke hjelp og snakke mer om hvordan du har det i forhold til deg selv og faren din. Det tror jeg vil være veldig bra for deg. Du kan snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg og tilby støttesamtaler over tid. 

Barneverntjenesten er også der for deg og kan bistå med hjelp. De kan du ta kontakt med på telefon eller gå innom kontoret på dagtid. Ring også Barnevernsvakta, om det er behov for akutt hjelp. Sjekk nettsiden til kommunen du bor i. 

Husk at du alltids kan ta kontakt med Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer

Mye alkohol og rus hjemme?

Drikker alkohol (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser