Hopp til hovedinnholdet

Noen tips til hva jeg skal si og hvordan jeg kan endre meningen hans?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kjæresten min nekter å la meg møte faren hans. Han sier selv at han har et utrolig dårlig forhold til faren og han har fortalt noen historier fra dette, og faren fremstår som en drittsekk. Men likevel, han er kjæresten min og jeg synes det er snodig å nekte meg å møte faren. Jeg kommer aldri til å forlate kjæresten min på grunn av dette, så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor han skal nekte meg å møte han. Jeg tror ikke han kommer til å skade meg, og hadde jeg møtt han ville jeg fått mer forståelse for hvordan han faktisk er og hvorfor kjæresten min har så dårlig forhold til han. Noen tips til hva jeg skal si og hvordan jeg eventuelt kan endre meningen hans?

Besvart 13.08.2019 18:04
 

Svar
Hei jente 15 år

Jeg forstår at du ønsker å møte familien til kjæresten din. Du er glad i han og vil bli ennå bedre kjent med han og hans historie. 

Jeg vil oppfordre deg til å snakke med kjæresten din om hva som gjør at du ønsker å møte faren hans. Få frem at hovedgrunnen er at du ønsker å forstå han og hans forhold til sin far bedre og i tillegg være til ennå bedre støtte for han.

Jeg tenker som deg at det nok vil være til god støtte for ham, om han delte litt av sine erfaringer med faren sin ved å la deg treffe ham. Sammen kan dere jo stå sterkere i de vanskelige følelsene han har for faren sin.

Kjæresten din har nok sine grunner, og det er verdt å lytte til og ihvertfall utforske nærmere. Jeg oppfordrer dere å ha en god og lang samtale, der du blant annet kan undersøke med ham hva han selv tenker om et potensielt møte. Hva spesifikt blir så vanskelig for han, hva er han engstelig for og hva kan eventuelt komme godt ut av et sånt møte, for dere begge?

Dersom han virkelig ikke vil og har sine grunner for det, så kan det være at han ikke er helt klar for det ennå og det synes jeg du bare må godta. Ha tålmodighet med ham, for kanskje mulighetene byr seg på sikt. 

Ta godt vare på deg selv og hverandre. Jeg ønsker dere alt godt!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser