Hopp til hovedinnholdet

Stemor drikker alkohol og oppfører seg dårlig. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Min far og stemor har vært gift i noen år nå. Problemet ligger i at jeg har en følelse av at hun oppriktig misliker meg. Om jeg har glemt å gjøre noe eller ikke gjør det bra nok blir jeg snakket til som om jeg prøver å gjøre livet hennes surt og vanskelig med vilje, noen dager prater hun nesten ikke til meg, slamrer med dører og skap eller overser meg, også om jeg ikke har gjort noe galt. Har vi besøk blir jeg snakker over eller avbrutt av henne. Hun drikker også, vær helg eller i vær situasjon det ikke blir hevet mistanke. Et glass vin til maten kan fort bli til 4-6 store glass iløpet av kvelden. Hun blir ubehagelig full. Jeg ender som oftest opp med å gå på rommet for å unngå krangler og lignende da. Bor for det meste til min mor, men ønsker å være til min far uten å føle meg som en byrde i min stemors liv. Føles nesten ut som om jeg blir mobbet? Jeg blir sint, lei meg og fortvilet inni meg. Familievern kontoret er prøvd ut. Funket ikke nevneverdig. Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 22.04.2020 16:12:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle