Hopp til hovedinnholdet

Lei av at foreldrene mine ikke kjøper noe til meg

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg begynner å bli lei av at foreldrene mine ikke gidder å kjøpe noe til meg. for eksempel: jeg er den eneste jeg kjenner i klassen som ikke har iphone eller en av de nyeste mobilene. jeg måtte spare et år til en pc, som såvidt funker, mens venninna mi FIKK mac til bursdagen sin. alle jeg kjenner har liksom så fint rom. jeg skal snart pusse opp, men det er liksom sånn at hvis jeg finner noe fint jeg vil ha på rommet mitt, er det liksom for dyrt uansett hva faen det er. sånne ting. det får meg til å føle at foreldrene mine ikke verdsetter meg. jeg vet det høres barnslig ut, men det er det jeg føler. hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For det første er det ikke alle foreldre som har råd til å kjøpe alle de nyeste, dyreste tingene til barna sine. Hvis du har en telefon som funker skjønner jeg godt at de ikke velger å betale i dyre dommer bare fordi du vil ha den nyeste. Jeg tror heller ikke at det er så vanlig å bare få en helt ny telefon sånn uten videre. Mange får det kanskje i bursdagsgave eller julegave, og det vil jeg til og med anse som en veldig stor gave! Jeg vet ikke om du har noen søsken, men om du har det kan grunnen være at de faktisk må fordele inntektene sine på flere barn som alle skal bli behandlet likt. Kanskje har foreldrene til vennene dine veldig god råd og velger å betale slike ting. Jeg tviler på at det er sant at du er den eneste som ikke har alt det nye, men det føles kanskje sånn. Ipone, mac og lignende koster mye penger og det er ikke noe man bare kan kjøpe når man har lyst på det. Foreldre må også spare til slike ting, selv om de jobber. De betaler tross alt alt av mat og utgifter i forbindelse med leilighet/hus. Det er fint at du får pusset opp rommet ditt, men nye ting til rommet må nok komme litt etter litt! 

Det er heller ikke alle foreldre som ønsker å skjemme bort barna sine på den måten. Ungdom må etter hvert lære seg at ting koster penger og man må jobbe for å ha råd til å kjøpe seg det man vil. Om man alltid får ting servert på et sølvfat vil man heller aldri lære at det koster penger og at man ikke kan ha råd til alt, alltid. 

Jeg synes du bør prøve å være litt mer forståelsesfull når det gjelder foreldrene dine. De gjør så godt de kan og de betaler for de tingene du trenger. Du får snart et nyoppusset rom! Da gjelder det heller å ønske seg de tingene du har mest lyst på i bursdagsgave eller julegave - eller tilskudd til å kjøpe det selv om det er snakk om dyre ting som mobiltelefon eller pc. Om du føler at du trenger mer penger eller lignende bør du kanskje foreslå for foreldrene dine at du gjør litt arbeid i huset eller hagen hver uke og får noe igjen for det. Det kan være en løsning de blir med på. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd