Hopp til hovedinnholdet

Penger til fritidsaktiviteter fra foreldre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa er skilt og bor fulltid hos mamma. Hun får da nesten 5000 for meg og 5000 for lillesøsteren min i Mnd i barnebidrag. Så har jeg pratet med pappa om at jeg aldri ser noe til disse pengene. Så jeg lurer da på.. Er det normalt og ikke få en sum av de eller hjelp til og dekke en andel av fritidsaktiviteter? Jeg kjøper aldri klær og sko og får aldri heller da det ikke er noe jeg er opptatt av, kjæresten min kjører meg alltid da jeg kun rir gratis 1 km hjemme ifra (sykler ja kjæresten ikke er hjemme) har superbillig abbonomang på mobil og spiser nesten aldri hjemme da jeg er hos typen.. Moren min har en godt betalt jobb og det har pappa også men siden han betaler så mye til mamma vil han at dette skal være med på og betale kjøretimer og hest jeg nå kjøper meg og skal betale for selv.. Synes det er rart og plagsomt da alle venner så penger til kino en gang i halvåret og jeg alltid må betale disse tilfellene selv og komme meg dit selv sa hun ikke stiller opp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Jeg er litt usikker på hva du ønsker svar på , men kan opplyser at  barnebidrag er ment som et tilskudd til den forelderen som har hovedansvaret for barn etter en skilsmisse. Dette beløpet skal gå til opphold, dvs dekke utgifter for å bo, mat og andre daglige utgifter som barnet trenger. Det samme gjelder barnetrygd, som skal dekke utgifter til barnet dvs dekke utgifter til klær og fritidsaktiviteter o.l.

Det finnes ikke noen eksakt regel på hvordan bidrag/barnetrygd skal benyttes, det er opp til den foreldrene som har hovedansvaret for barna. Utover dette er det  ikke uvanlig at barn/ungdom  får lommepenger, dersom de har arbeidsoppgaver hjemme , som de kan bruke  til kino m.m.

Mottar du lommepenger eller har du en liten  jobb?  I så fall kan du disponere disse pengene som du ønsker på kino eller andre aktiviteter.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd