Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flere ubetalte regninger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg går ikke på skole og er for tiden arbeidsledig. Jeg har regninger på over 6000 kr. 4000 av dem er penger som NAV vil ha tilbakebetalt. Resten er legeregning, tannlegeregning og mobilregning. ALLE disse regningene har forfalt, og jeg har som sagt ingen penger. Jeg får ikke økonomisk støtte av NAV lenger heller. Har ingen som forsørger meg. Jeg bor for tiden hjemme gratis, og får mat hjemme men det er alt familien min har råd til å dekke for meg. Jeg har vært i kontakt med NAV, og saksbehandleren min bestilte en legetime til meg for å få henvisning til psykolog uten at jeg ville, jeg fikk beskjed om legetimen 20 minutter før den startet og det tar 45 minutt med buss så jeg hadde ikke sjanse til å rekke det. Fikk så melding fra saksbehandleren min på NAV om at jeg kommer til å få regning på dette også i posten. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi skjønner at du er i en veldig vanskelig situasjon. Vi skal svare deg så godt vi kan på ditt spørsmål.

Du kan ta med deg disse ubetalte regningene dine til ditt lokale NAV kontor. Der vil du få hjelp til å sende inn en skriftlig søknad om økonomisk sosialhjelp til dekning av regningene. Søknaden må vurderes av en saksbehandler på NAV kontoret der du bor, så vi kan ikke si her på ung.no om du har rett til dette eller ikke. Du må legge ved saldoutskrift over alle kontoer du har, dette får du hvis du kontakter banken din. Økonomisk sosialhjelp er ment til å dekke det mest nødvendige, og skal være en midlertidig stønad. Alle andre muligheter for å få inntekt skal være prøvd. Du kan lese mer her om økonomisk sosialhjelp. Angående de pengene som du skriver at NAV skal ha tilbakebetalt, så bør du prøve på nytt å snakke med din saksbehandler. Kanskje dere kan komme frem til en nedbetalingsplan? Eller en annen løsning?

Vi kan også tipse deg om NAVs økonomirådstelefon på tlf: 80 04 53 53. Her kan du få råd og veiledning angående økonomi. NAV har også nylig opprettet en ny side på Facebook som heter "NAV Jobblyst". Her sitter flinke veiledere og besvarer spørsmål fra unge jobbsøkere.

Vi håper det ordner seg for deg!


Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd