Hopp til hovedinnholdet

Hvordan spare

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg har noe problemer. jeg får måned lønn. 500kr. det skal jeg bruke en helt måned og jeg klarer ikke å bruke penger. jeg kjøper så mye tull brus og mat. men jeg tar med mat i hjemme fra også, men det hjelper ikke klarer bruke pengene mine. mamma sa prøv å bruk 100 kr en hel uke. jeg har vært lit flink i det siste men, det blir litt penger bruk,klarer å bruke pengene min sån 2 uker eller no. men jeg jobber ikke men har lyst. hvordan kan jeg spare penger utenat jeg bruker dem. tusen takk håper dere gir meg bra svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En måned er ganske lang tid og det kan være vanskelig å fordele et beløp over en hel måned. Kanskje er det en løsning å dele opp månedslønnen på uker i stedet? 500 kroner i måneden betyr ca 120 kroner i uka. Kanskje moren din kan hjelpe deg med å fordele pengene, i hvert fall i en periode til du har vent deg til hvor mye penger du kan bruke når du har 500 kroner i måneden å ta av?

Veldig mange som sparer penger, bestemmer seg for hvor mye de ønsker å spare før de får lønn og så setter de pengene inn på en konto eller legger de vekk med en gang de får penger. Da blir oppgaven å klare seg med det man har igjen.

En annen mulighet er at du skriver opp hva du kjøper og hva det koster hver gang du bruker penger. Dersom du har en oversikt over hva du har brukt de 500 kronene dine på, vil det kanskje være lettere å se hva du kunne ha latt være å kjøpe.


Det er mange fristelser og ganske lett å bruke opp 500 kroner. Jeg tror likevel at du klarer å ta kontroll over økonomien din hvis du legger plan som passer for deg.

Lykke til!

 

 

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd