Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å skade meg selv.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, veit at dette sikkert ikke er rette plassen å skrive dette på :/... Men jeg har alltid hatt lyst å knekke armen, ankelen eller beine, har prøvd mangen metoder å måter men de funker ikke. Men veit ikke hvorfor jeg vill knekke noe å de irriterer meg veldig, for jeg har "drømt" om de siden jeg var minder... Måtte bare få de ut!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.

Så fint at du fikk dette ut ved å skrive til ung.no. Det har sikkert ikke vært lett å ha disse tankene.

Du skriver at du har " drømt " om å brekke noe fra du var mindre. Jeg kan forstå at du ikke vet hvorfor du vil brekke noe, og jeg kan også forstå at dette er irriterende, og vanskelig.

Det jeg tenker når jeg leser det du skriver her er at du bør snakke med noen om de tankene du har. Ved å gjøre det vil du kanskje forstå hvorfor du tenker på at du vil brekke armen, ankelen eller benet.Det kan handle om mange ting.

Du beskriver at du vil skade deg selv. Selvskading kan skje på ulike måter, men ofte så handler det om at man ikke har det bra med seg selv. Gjennom samtaler kan du finne svar, og løsninger på det du sliter med, og som du sier irriterer deg.

Helsesøster kan være en person du kan ta kontakt med for samtaler.

Ta kontakt og få hjelp. Du behøver ikke fortsette å ha det slik du skriver om her.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd