Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med foreldre om tannregulering uten at de blir sinte eller irriterte?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 13 år som har veldig skjeve tenner. Jeg har spurt mora mi om regulering. Hver gang jeg spør blir hun bare irritert å går. Jeg tror det er fordi vi har veldig dårlig råd. Jeg har spurt pappa om han kan hjelpe til. Å det sa han ja til. alle begynner å få regulering og mange har tatt den av. Men probleme er at mamma ikkegidder å snakke om det. Har du ett tips om hvordan jeg kan spør uten at hun blir sint eller irritert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det ikke er lett når man sliter med et problem som skjeve tenner og trenger regulering men ikke får det. Det er vanskelig når mammaen din ikke gidder å snakke med deg om dette. Men det er godt å høre at du har snakket med pappaen din, og at han har sagt ja til at du kan begynne med regulering.

Jeg vil råde deg til å finne et tidspunkt når din mamma er i godt humør og når dere har god tid til å snakke sammen. Fortell henne at du har snakket med pappaen din og at han er enig om at du trenger regulering. Du kan spørre om dere kan dra til en tannlege og høre med tannlegen om hva du trenger og hvor mye det kommer til å koste. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd