Hopp til hovedinnholdet

Pappa drikker og skriker mot oss.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hi jeg er en gutt som kommer fra sør europa. Jeg bor med familien to søstre mellom 14,16 jeg 18, mora og faren min. Fafen min var har før oss. Vi har bodd i Norge 1 år nå mens faren min har nesten 4 år, han jobber og han gjør hva han vil. Vi ve ikke hva kan vi gjøre han drikker alkohol og skriger mot oss... Mora mi snakker ikke norsk og hun vet ikke hva kan hun gjøre... Det er et komplisert problem. Jeg ville vite hva kan vi gjøre eller hvor kan vi gå alltid med mora min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

 

Så fint du tar kontakt med oss. Jeg ser av din mail at dere er en familie på fem, hvor fire av dere kom til Norge for et år siden. Jeg leser også at dere er kommet i en vanskelig situasjon og bor sammen med en far som  drikker alkohol og skriker. Du spør oss hva du kan gjøre.

Ser at du er fylt 18 år, men at du har to yngre søsken som bor sammen med dere. For å få hjelp, kan du enten ta kontakt med lærer, sosiallærer eller helsesøster på skolen der du/dine søsken går og fortelle hvordan dere har det hjemme hos dere. De skal kunne hjelpe deg videre. Eller så kan du  ta kontakt med barneverntjenesten der dere bor og fortelle dem hvordan dere har det hjemme. De skal kunne snakke med deg, med din mor via tolk og gi dere råd og hjelp slik at dere kan få det bedre hjemme hos dere.

 

Håper at du kan bruke noen av forslagene som er nevnt her og ønsker deg lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd