Hopp til hovedinnholdet

Min familie må bo i campingvogn, kan noen hjelpe oss?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Min familie har meget dårlig råd, og nå må vi flytte til hytten (campingvogn) som for øvrig er 1 time unna skolen min. Min far skal i fengsel i omtrent 1 år så det er ikke så veldig enkelt. Er det slik at det er lovlig for familier i Norge å bo i campingvogn med sine barn? Har forøvrig et lillesøsken på under 10 år. Jeg føler meg ganske hjelpesløs. Er det ingen man kan få hjelp hos slik at vi slipper å bo i campingvogn? Det ringer mennesker på døren mange ganger i uken å vil ha penger fra mine foreldre. Vi har allerede mistet ganske mye som bil og lignende.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!

Hvis en står uten fast sted å bo, har kommunen dere bor i plikt til å hjelpe til med å skaffe en midlertidig bolig.  Det er det lokale NAV-kontoret en må henvende seg til da.  I regelverket står det bl.a.  "Barnefamilier, barn og unge som har et akutt boligbehov må få tilbud om midlertidig botilbud som er forsvarlig og som egner seg for de."

Du bør be dine foreldre om å ta kontakt med det lokale NAV-kontoret for hjelp til dette.  De må kunne dokumentere inntekter og utgifter, samt at de står uten et fast sted å bo.  Dine foreldre kan også ringe vårt kontaktsenter for mer veiledning.  Telefon 55 55 33 33, tastevalg 1.

Jeg forstår, ut fra det du forteller at du har det vanskelig. Det å ha en usikker bosituasjon, samt det å bekymre seg for søsken og foreldre er ikke lett. Du skriver at faren din skal i fengsel, og jeg vil tro at dette også påvirker deg. Kanskje har du behov for å snakke med noen, i tillegg til at familien din må få hjelp med bosituasjonen? Helsesøster på skolen, eller helsestasjonen for ungdom er steder du kan snakke om det du opplever.

Jeg håper at du og familien din får hjelp.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd