Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV hjelpe meg med mer jobb?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 18 år som ikke har gådd vidregående å begynte rett i jobb. Jobber på SFO og tjener veldig lite ( 2000 til 4000 maks) i mnd. Bor enda hjemme hos mine foreldre, men føler meg egentli ikje velkommen.. Føler jeg må spørre om jeg kan spise og om jeg kan dusje å slikt som det ikje burde være. Jeg prøver å spise minst mulig da jeg ikke vil spise maten deres. Jeg må betale diesel selv og da er mnd lønna borte nesten. tar ca 2 mil å kjøre til jobb, og er 3/4 km å gå til buss.. Jeg sover dårlig da jeg føler jeg ikke hører hjemme her og er veldig lei meg. Har vært i alle butikker og skoler som er i denne kommunen, men alt er fullt. Hvem kan jeg prate med for å få hjelp til det økonomiske? Evt. Som kan hjelpe meg og finne en jobb på kvelds/natt tid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!

Når en er over 18 år og bor hjemme, er det naturlig at en bidrar til husets økonomi.  Dette gjelder spesielt hvis du er i jobb og har egen inntekt.  Du og dine foreldre bør kanskje sette opp en avtale på hva du bidra med økonomisk i husstanden.

Hvis du er på utkikk etter mer jobb, bør du registrere deg som arbeidssøker på nav.no.  Da vil du få en oppfølging fra ditt lokale NAV-kontor.  Å registrere deg som arbeidssøker kan du gjøre selv om du er i jobb nå.  Du bør også legge ut CV'en din på nav.no.  Dermed får aktuelle arbeidsgivere mulighet til å kontakte deg.  NAV har også opprettet en egen Facebook-side der du kan få råd og tips for jobbsøking.

Fortsett med å henvende deg på lokale bedrifter og skoler.  Ta med deg en åpen jobbsøknad og oppdatert CV, da viser du initiativ og at du ønsker en jobb.  Du kan jo også registrere deg hos vikarbyråer.  Eksempler på dette er Manpower og Adecco.

Ønsker du mer veiledning kan du ringe vårt Kontaktsenter på 55 55 33 33, tastevalg 2.

Vi ønsker deg lykke til :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd