Hopp til hovedinnholdet

Jeg bruker opp nesten hele lønnen min på to dager. Hva skal jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et problem med shopping. Hva kan hjelpe meg? Første dag når jeg får lønning drar jeg rett til en shopping senter og bruker opp nesten alle pengene mine. Jeg er helt tom på 2 dager. Tjener jo bare 7000 i måneden føler det ikke er nokk. Er flau over det men klarer bare ikke og la være og shoppe det er altig noe billig eller fint i butikkene. Har ofte lånt en 1000 lap her og der bare for og shoppe, det jeg vil ha noe jeg ekendlig ikke trenger. På 1 måned må jeg kaste klær og det er veldig mye synes jeg når jeg hører vennene mine kaster klær hvært halv år. Hva skal jeg gjøre ? Hvor skal jeg gå henne for og få hjelp? Hva skal jeg si ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du bruker opp lønnen din på to dager. Du skriver at du blir flau og det er ikke en god følelse. Forstår det slik at du ønsker hjelp til å få orden på økonomien din. Det er veldig bra at du ønsker hjelp.

Jeg legger ved noen artikler som jeg vil anbefale deg å lese. Det å lage seg et budsjett, opprette en sparekonto og sette seg inn i økonomi er lurt.

Tenker også at det er fint om du kan snakke med noen om hvordan du har det. Det å være flau er ikke greit. Du jobber og tjener penger selv og det skal du være STOLT av! Snakk med noen du stoler på. Foreldrene dine eller en venn. Du kan også ta kontakt med banken du bruker og spørre om du kan få veiledning i forhold til din økonomi.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen du går på eller bruke helsestasjon for ungdom. Der kan du få hjelp til å takle impulser og snakke om følelser.

Ønsker deg lykke til.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette opp et budsjett?

Kalkulator og blyant (colourbox.com)

Lær hvordan du setter opp et godt budsjett, og få tilbake kontrollen over pengene dine.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Så mye må du spare

Bukse til salgs (colourbox.com)

Her finner du kalkulatorer som kan beregne alt fra kostnadene ved impulskjøp til hvor mye du må spare til russetiden.

Les mer

Er du økonomisk bevisst?

Økonomi (colourbox.com)

Vil du flytte for deg selv? Vet du nok om hvor mye lånet koster eller hva som skjer med husleien om en i kollektivet flytter? Test deg selv og finn ut om du er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd