Hopp til hovedinnholdet

Jeg har dårlig råd og spiser derfor ikke mye

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ganske dårlig råd og spiser derfor ikke mye. Bruker for det meste penger på utdanningen min, men føler det går ut over livet mitt og kroppen min. Jeg er sikkert like tynn som ei flis fordi jeg ikke spiser mye. På skolen har jeg ikke penger til å kjøpe mat, så må gå hele skoledagen uten mat. Veier ca. 40 kilo. 1. Hva kan jeg gjøre for å tjene penger enkelt? 2. Er vekten min normal til å være 20? 3. Er dette farlig for helsen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Takk for ditt spørsmål.

Først vil jeg si at jeg synes det høres ut som du er i en vanskelig situasjon.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke hjelp. Du kan ta kontakt med helsetjenesten ved studiestedet ditt eller snakke med fastlegen din. De kan gi deg gode råd om vekt, kosthold og helse. Du kan også besøke en helsestasjon for unge. Gå inn på Nettsidene til kommunen din for å finne ut om det er en i nærheten av deg.

Vi på ung.no har dessverre ingen lege eller helsesøster som kan svare på spørsmål om vekt nå.

Det er viktig at du spiser mat i løpet av studiedagen. Det høres ikke bra ut å gå hele studiedagen uten mat. At du studerer bør ikke gå ut over helsen din. Det er mange måter du kan lage en billig matpakke slik at du slipper å kjøpe mat på skolen.

Du spør også om det er en enkel måte du kan tjene penger på.

Får du støtte fra Lånekassen? Hvis ikke bør du kontakte dem og høre hva du kan få støtte til.

Veldig mange studenter har en deltidsjobb ved siden av studiene. Det kan være lurt for deg også. Da skriver du søknad og CV og kontakter ulike steder du kan tenke deg å jobbe. Det er enklere å få jobb ved oppsøke jobbene selv enn ved å søke på Finn.no. Jeg legger ved noen artikler om søknad og CV. Du finner også mye god informasjon på ung.info. Der kan du også laste ned en mal til søknad og CV.

Det kan også være mulig å melde seg til et vikarbyrå for å få korte oppdrag. Eksempler på vikarbyråer er Manpower, Centric og Adecco. Dette er kanskje ikke en varig løsning, men kan være en grei start for å tjene litt penger og få erfaring.

Håper dette var til hjelp. Og lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd