Hopp til hovedinnholdet

Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe til med økonomien hjemme?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, min familie har veldig dårlig råd. Foreldrene mine prøver å skule det, men jeg og min søster har skjønt at vi ikke akkurat er rike. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe til med økonomien? Håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at dere har dårlig råd, og at du ønsker å hjelpe familien, bidra selv. hvor mye familier har av inntekter varierer veldig, og kan ha en påvirkning på de valgene man tar i en familie.

Jeg tenker at alle ungdom kan ha nytte av - og godt av å jobbe litt. Kanskje er det mulig for deg og søsteren din også å finne en jobb i nærmiljøet der dere bor? For i tillegg til å tjene litt penger, og slik avlaste hjemme, kan dere få nyttig erfaring og slik komme styrket ut av det i forhold til de som ikke jobber eller får arbeidspraksis. 

Jeg legger ved noen artikler under svaret der du kan få noen tips om hvordan du kan gå fram for å få en jobb. Det gjelder å ikke gi seg, og å vise at man vil.

Jeg ønsker deg en fin tid framover :)

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd